Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (2024)

Zoeken

  • EN
    • NL

Met een account maakt u makkelijk een zoekopdracht aan of kunt u favorieten opslaan.

Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (13)

Buitenveldert is een opvallende verschijning rijker: het markante wooncomplex Q Residences, dat bestaat uit de 75 meter hoge woontoren Quartz en het lagere woongebouw Qube. Lesley Bamberger, algemeen directeur van Kroonenberg Groep, noemt het – met recht – een bouwkundig en esthetisch hoogtepunt. Hij is trots; op het project dat hij met zijn team van A tot Z heeft uitgedacht, op het resultaat én op de bijzondere samenwerkingen die dit mogelijk maakten.

Brede straten met elegante bomenrijen, een groen park voor de deur, buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen én Gelderlandplein op een steenworp afstand: de twee torens van Q Residences sieren de Buitenveldertselaan in Amsterdam. Het is een buitengewone beleving voor zowel de bewoners als de omgeving.

Op hoog niveau

Combineer een perfecte ligging met hoogwaardige architectuur en samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars voor het in- en exterieur en dit is het resultaat: een unieke woonomgeving op hoog niveau. Het noordelijk gelegen Quartz en de zuidelijk gelegen Qube tellen samen maar liefst 248 woningen, waarvan veertig procent middeldure huur. Bamberger werkte voor dit indrukwekkende project samen met bijzondere partners.

"Q RESIDENCES: EEN STEDELIJKE SCULPTUUR MET EEN KOSMOPOLITISCHE UITSTRALING"

Architectenbureau Studio Gang Architects uit Chicago, onder leiding van Jeanne Gang, werd geselecteerd om deze nieuwe landmark vorm te geven. Het is het eerste Europese project dat gerealiseerd wordt door het Amerikaanse bureau. Gang werd in 2016 uitgeroepen tot architect van het jaar tijdens de Women in Architecture Awards. Haar kenmerkende werk legt moeiteloos verbindingen tussen de bewoners, hun sociale omgeving en hun woonomgeving. Gang besteedt in al haar ontwerpen veel aandacht aan zowel het uitzicht en de zichtlijnen vanaf elke verdieping als het sociale contact tussen die verdiepingen. Zo ook bij het speelse ontwerp van Q Residences, waarvoor Gang zich liet inspireren door de laagbouw, het groen en de vrije ruimte van Buitenveldert en de ruime variatie aan woontorens aan de Zuidas. Het resultaat? Een stedelijke sculptuur met een kosmopolitische uitstraling.

Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (14)

Kunstzinnige samenwerkingen

Naast Studio Gang werd het bekende Nederlandse architectenbureau Rijnboutt betrokken als co-architect. Landschapsarchitect Piet Oudolf nam het groenrijke plaza tussen de twee torens voor zijn rekening. Een spannend samenspel van kruidachtige planten, siergrassen, struiken en volwassen bomen. Een gigantisch 3D-kunstwerk gecreëerd door Job Smeets van Studio Job vraagt de aandacht en tilt het complete ontwerp naar een nog hoger niveau. Hij vertaalde het Q Residence-logo naar een sieraadachtig object, vastgehouden door een elegante vrouwenhand. De eerste woonlaag op de eerste verdieping van Quartz kijkt nét over het ruim vier meter hoge kunstwerk heen. Het exterieur kent veel verras- sende elementen, die binnen in de woonindeling moeiteloos worden voortgezet door interieurontwerper Piet Boon.

Icoon op zich

Zowel buiten als binnen spelen de zichtlijnen en het uitzicht een grote rol. Gigantische raampartijen geven een prachtig uitzicht op het groen, de stad, het water en het nabijgelegen Schiphol waarvan de vliegtuigen op bijna tastbare hoogte overvliegen zonder geluidsoverlast te veroorzaken. Ook binnen is de trots van het project voelbaar. Kroonenberg Groep heeft al veel mooie en grote projecten gerealiseerd, maar Q Residences is een icoon op zich. Van het plan tot aan de realisatie: Kroonenberg Groep is overal direct bij betrokken en werkelijk niets is aan het toeval overgelaten of aan de aandacht ontsnapt. Van de smaakvolle huisnummersjablonen in de ondergrondse parkeergarage tot aan de organische vormgeving en de warmgrijze kleurstelling van de balkonrelingen. Voor de ontwikkeling werk- te Kroonenberg Groep samen met ontwikkelaar NEOO, dat gespecialiseerd is in complexe en multifunctionele vastgoedprojecten.

"KROONENBERG GROEP HEEFT AL VEEL MOOIE EN GROTE PROJECTEN GEREALISEERD, MAAR Q RESIDENCES IS EEN ICOON OP ZICH"

Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (15)

Quartz: woontoren met grote impact

De 75 meter hoge woontoren is een kunstzinnig meesterwerk van architecte Jeanne Gang. Gang: “Woontorens bieden de unieke kans om op een kleine voetafdruk groots effect te bewerkstelli- gen.” En zo geschiedde. Een sierlijke stapeling van 23 woonlagen met in totaal 168 turn-key ap- partementen. Een organisch ogend stukje bouw- kunst dat een combinatie is van uitspringende balkons en een afgeronde vormentaal. Gang nam de natuurlijke plantengroei als uitgangspunt voor het spiraalvormige ontwerp van Quartz. De lobby met zes meter hoge raampartijen is voor- zien van raambekleding ontworpen door ont- werpstudio Inside Outside. Kunstenaar en vorm- gever Frederik Molenschot creëerde het bronzen lichtsculptuur GingerBlimp dat centraal in de ruimte hangt. De 24-uurs bemande receptie on- derstreept het hoge serviceniveau van de hoog- ste woontoren van Q Residences. De apparte- menten in Quartz kennen drie niveaus: 120 luxe appartementen met een woonoppervlak tussen de 49 en 107 vierkante meter, 21 exclusieve ap- partementen met een woonoppervlak tussen de 62 en 107 vierkante meter en acht penthouses met een woonoppervlak variërend tussen de 125 en 152 vierkante meter. Alle appartementen zijn voorzien van hoge kwaliteit afwerkingen, zoals pvc-vloeren met vergrijsde houtlook, vitrages, gordijnen en verlichting, luxe badkamers en keu- kens die van alle gemakken zijn voorzien.

Qube: hoogstaand wonen in de laagbouw

Vanuit Quartz kijk je op de lagere woontoren Qube, die in zijn eigen prijsniveau qua wooncomfort nauwelijks onderdoet voor wonen in Quartz. De negen verdiepingen tellen in totaal 80 appartementen, met woonoppervlakken tussen de 49 en 60 vierkante meter. Net als bij Quartz zijn de bewoners van Qube in het bezit van een persoonlijke tag, waarmee zij toegang krijgen tot de entree, de liften en het appartement. Of je nu binnenstapt in Quartz of in Qube, je voelt je direct thuis in de sfeervolle ruimtes. Studio Piet Boon adviseerde ook hier over de optimale indeling van de woningen en de openbare ruimtes, zoals de entree en de postruimte.

Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (16)

Sotheby’s Realty

Aan het project zijn drie makelaars verbonden voor de verhuur van de appartementen: Marianne Joanknecht van Sotheby’s Realty, Eefje Voogd van Eefje Voogd Makelaardij en Ramón Mossel van Ramón Mossel Makelaardij. Een weloverwogen keuze van Bamberger. “Ze zijn stuk voor stuk makelaars met ervaring en knowhow, en zeker ook persoonlijkheden met wie wij al jarenlang prettig en vruchtbaar samenwerken. Zo kennen Marianne Joanknecht en ik elkaar al jaren. Sotheby’s Realty heeft een groot nationaal en internationaal netwerk van mensen die op zoek zijn naar een woning in deze omgeving. Een perfecte match.”

"SOTHEBY'S REALTY HEEFT EEN UITGEBREID NATIONAAL EN INTERNATIONAAL NETWERK VAN MENSEN DIE OP ZOEK ZIJN NAAR EEN HUIS IN DEZE OMGEVING. EEN PERFECTE MATCH."

Uitgangspunt bij de verhuur is het aangaan van een duurzame huurrelatie. Joanknecht: “Bij de verhuur van de appartementen beogen wij een mix van bewoners, zoals pensionado’s, ondernemers en starters. Al sinds de bouw is er een wachtlijst van geïnteresseerden. Wij hanteren een screening bij de toewijzing van de appartementen, zodat een duurzame huurrelatie met alle huurders optimaal kan worden gewaarborgd.”

Kennis maken met Netherlands Sotheby's International Realty?

Met Netherlands Sotheby’s International Realty kiest u voor de beste makelaar in exclusief onroerend goed en de beste vastgoedmarketeer met het grootste nationale en internationale netwerk. “Netherlands Sotheby’s International Realty” is de exclusive partner van Sotheby’s International Realty World Wide voor Nederland. Neem nu contact op voor meer informatie.

Beheer je privacy

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Click below to consent to the above or make granular choices.Your choices will be applied to this site only.You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.

FunctioneelAlways active

De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.

Voorkeuren

De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.

Statistieken

De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.

Marketing

De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.

Statistics

Marketing

Functies

Always active

Always active

Manage optionsManage servicesManage {vendor_count} vendorsRead more about these purposes

Beheer opties

{title}{title}{title}

Blijf steeds als eerste geïnformeerd over stilleverkoop, het nieuwste aanbod en unieke evenementen!

Uitzonderlijk Vastgoed, Exclusieve Toegang

Schrijf u in!

Q Residences - Iconisch wonen met allure​ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5656

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.